Το Τεχνικό Γραφείο Τερζόγλου Θεόδωρος σας καλωσορίζει -Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημερωθείτε-Το γραφείο μας μελετά και κατασκευάζει το σπίτι των ονείρων σας!!!

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012





                                 “Κίνημα φθηνών τροφίμων”

Πανελλαδικές διαστάσεις αποκτά το κίνημα των φθηνών τροφίμων ,η ανάγκη του κόσμου για φθηνά τρόφιμα έκανε όλο και περισσότερους πολίτες να στηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Εθελοντικές ομάδες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους , παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες κατάφεραν να φτάνει το προϊόν  στους καταναλωτές σε πολύ χαμηλές τιμές.
Όλα ξεκίνησαν με τις πατάτες στην Πιερία, τώρα παίρνουν σειρά κι άλλες πόλεις, με άλλα προϊόντα. 
Στον Βόλο την πρωτοβουλία πήρε μια νεοσύστατη ομάδα με τον τίτλο Άνωση - Εθελοντές Βόλου , γράφει Το Έθνος. Πολίτες, δήμοι ακόμη και μοναστήρια τηλεφωνούν ήδη για να δώσουν παραγγελίες!
Ήρθαν, λοιπόν, σε επαφή με τους παραγωγούς στο Νευροκόπι και δέχονται μέχρι και την Παρασκευή παραγγελίες για μια πρώτη ποσότητα 30 τόνων με πατάτες που θα παραδοθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Η τιμή διάθεσης, όπως και στην Κατερίνη, θα είναι 25 λεπτά το κιλό.
Στο χορό μπήκε και ο δήμος Παλλήνης, που αποφάσισε να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με παραγωγούς από το Νευροκόπι για να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους δημότες, σε χαμηλές τιμές. Έτσι, οι κάτοικοι του δήμου Παλλήνης θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πατάτες προς 28 λεπτά το κιλό, δηλαδή περίπου 50% φθηνότερα σε σχέση με το σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.

Γράφει:Η Ξένια Χατζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου