Το Τεχνικό Γραφείο Τερζόγλου Θεόδωρος σας καλωσορίζει -Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα και ενημερωθείτε-Το γραφείο μας μελετά και κατασκευάζει το σπίτι των ονείρων σας!!!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σχεδιάζοντας έναν Feng Shui κήπο.


Το Feng Shui είναι η αρχαία κινέζικη τέχνη της σύνθεσης των πραγμάτων. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι τοποθετώντας πράγματα στην κατάλληλη θέση για να ενισχύσουμε την ωφέλιμη ροή της ενέργειας Chi.

Το Feng Shui έγινε πια δημοφιλές και στο δυτικό κόσμο. Ένας κήπος Feng Shui ενσωματώνει τις αρχές του Feng Shui και έτσι δημιουργεί ωφέλιμη ενέργεια Chi στο περιβάλλον μας.

Ένας κήπος Feng Shui θα πρέπει να ακολουθεί τα βήματα της φύσης όσο το δυνατό περισσότερο με πρωταρχικό σκοπό να δημιουργήσει αρμονία και ισορροπία. Υπάρχουν βασικές αρχές που πρέπει να θυμάστε όταν ξεκινάτε να σχεδιάσετε τον Feng Shui κήπο σας.


*Τα μονοπάτια του κήπου δεν θα πρέπει να είναι ευθεία, καθώς η ενέργεια chi  μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το σπίτι σας, Αντίθετα αφήστε τα να σχηματίζουν μαιάνδρους και στροφές μέσα στον κήπο σας. Ένα μονοπάτι με στροφές βοηθάει την ενέργεια chi να κινείται αργά και ελεύθερα. Αν έχετε ήδη ευθεία μονοπάτια, τότε αφήστε διάφορα φυτά να μεγαλώσουν ανάμεσά τους. Έτσι η ενέργεια chi μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους.


*Τα δέντρα και οι μεγάλοι θάμνοι πρέπει να παρέχουν απομόνωση και προστασία στην πίσω πλευρά του κήπου.
*Η ισορροπία επιτυγχάνεται ανακατεύοντας διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα, με τρόπο ώστε το ένα είδος να μην υποσκιάζεται από κάποιο άλλο.
Χαρακτηριστικά υδάτινα σημεία όπως πισίνες, λιμνούλες και σιντριβάνια είναι όμορφα και ενισχύουν την ενέργεια και συμβολίζουν επίσης ευημερία.


*Τοποθετώντας βράχους και πέτρες στον κήπο μπορείτε να προσθέσετε ενέργεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου